Beschermingsoplossingen

DEHN levert uitgebreide beschermingsoplossingen op het gebied van overspanningsbeveiliging, bliksembeveiliging, aarding en veiligheidsuitrusting voor veel verschillende toepassingen.

Gebouwen

Overspanningen vormen een risico voor gebouwen. Overspanningen zijn het gevolg van, bijvoorbeeld,

  • Indirecte blikseminslag
  • Directe blikseminslag
  • Overspanning door schakelen in het elektriciteitsnet
  • Overspanning door eigenhandig schakelen

Bescherm uw energie en data infrastructuur en geef overspanningen geen kans om schade aan te richten.

 

Indirekter BlitzeinschlagIndirecte blikseminslag - wanneer bliksem inslaat op bovengrondse leidingen, bomen of de bodem, kunnen overspanningen gebouwen binnendringen via data-, telefonie- en elektriciteitsleidingen. Deze overspanningen kunnen zo elektrische apparatuur beschadigen.
Indirekter BlitzeinschlagDirecte blikseminslag - de enorme hoeveelheid energie in een directe blikseminslag kan het dak beschadigen en laten ontbranden. De toepassing van externe bliksembeveiliging komt hier goed tot zijn recht.

 

 

Overspanning door schakelen in het elektriciteitsnet - schakelhandelingen in het elektriciteitsnet kunnen stroomstoten veroorzaken. Deze overspanningen worden via elektriciteitsnet naar gebouwen gestuurd.
 
Indirekter Blitzeinschlag
Overspanning door eigenhandig schakelen - Spanningspieken kunnen ook worden gegenereerd door apparaten binnen uw eigen energievoorziening, bijvoorbeeld wanneer u de airconditioning of een heater in- of uitschakelt.Indirekter Blitzeinschlag

 

Energie

Hier vindt u speciale beschermingsoplossingen en producten, variërend van energieopwekking, transmissie en distributie tot energieverbruik.

  • PV-systemen
  • Windturbines
  • Biogasinstallaties
  • Power grids - Smart Energy
  • LED straatverlichting

Cel sites

Betrouwbare beveiliging tegen bliksem- en overspanningsschade is een belangrijk aspect bij het opnieuw ontwerpen en uitbreiden van de bestaande netwerkinfrastructuur.

Nieuwe transmissietechnologieën vereisen constante hardware-aanpassingen. Hoe hoger de investeringskosten, hoe belangrijker het wordt om de installatie te beschermen tegen schade die kan leiden tot downtime.

Voorkom bliksemschade aan zendmasten, mobiele radio-infrastructuur en elektrische systemen

Olie- en gasindustrie

Chemische en petrochemische systemen hebben een hoog risico vanwege hun grote oppervlakte, afgelegen locatie en ontwerp. Hun hightech meet- en regelsystemen zijn zowel duur als kwetsbaar.

Bescherm de elektrische en elektronische installaties in de olie- en gassector.

Transport en vervoer

Bescherm hooggevoelige elektronische systemen op het gebied van spoorvervoer. Gebouwen, systemen en bijbehorende elektronische apparatuur zijn kwetsbaar voor blikseminslagen en elektromagnetische interferentie.

Bescherm de laadinfrastructuur voor e-mobiliteit. Met een uitgebreid portfolio van beschermende apparaten en oplossingen voor alle aspecten van elektromobiliteit, inclusief veiligheidsapparatuur voor technici.

Arc-Fault-bescherming

Bescherm levens en beveilig de systeembeschikbaarheid

Of het nu gaat om een ​​actief systeem zoals DEHNshort voor uw schakelinstallatie of de beschermingsmiddelen DEHNcare® om werknemers en technici te beschermen, DEHN is altijd de juiste keuze.

DEHNshort biedt betrouwbare bescherming voor schakelapparatuur tot 110 kA - 690V. Het modulaire systeem kan individueel worden geconfigureerd om zo optimaal te voldoen aan uw systeemwensen. Met een tijdfout van slechts een enkele milliseconden, is het één van de snelste beveiligingssystemen op de markt.