DEHNguard® SE DC voor d.c. circuits

De nieuwe overspanningsbeveiliging voor DC circuits met de krachtige DC schakelaar DCD (DC-Disconnection) biedt extra veiligheid, aangezien aan het einde van de levensduur van een afleider het afschakelen van DC kritischer is dan van AC.

DEHNguard

De modulaire apparaten van de DEHNguard® SE DC-serie zijn gecoördineerde enkelpolige overspanningsbeveiligers van type 2 met een functioneel ontwerp.

 

Een verscheidenheid aan functies laten zien dat de focus ligt op

  • Gebruikersvriendelijkheid (gebruik zonder extra back-upzekering)
  • Betrouwbare overspanningsbeveiliging (laagspanningsbeveiligingsniveau, hoge ontlaadstroom) en
  • Apparaat veiligheid (krachtige DC-schakelaar DCD).

 

Het speciale ontwerp van het d.c. schakelapparaat DCD (DC Disconnection) zorgt voor een kortsluitvastheid tot 300 A d.c. - zonder afleider-backupzekering (!). In combinatie met de gespecificeerde reserve-zekeringen kan de kortsluitweerstand zelfs worden verhoogd tot 2000 A gelijkspanning, wat een innovatie is op het gebied van gelijkstroomtoepassingen.

De enkelpolige apparaten zijn beschikbaar voor spanningen van 60 tot 900 V DC en beschikken over een stroomvrije mechanische status/fout-indicatie met groene en rode indicatorvlaggen, evenals een optioneel extern signaleringscontact. De type 2 DEHNguard® SE DC overspanningsafleiders kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor noodstroomvoorzieningssystemen, d.c. systemen voor directe levering van d.c. aandrijvingen, regelcircuits en op batterijen werkende voedingssystemen van welke aard dan ook.