DEHN arc fault protection
DEHN vlamboogbescherming

Omgaan met vlambogen - Bescherming van werknemers

Hoe ontstaan vlambogen?

Vlambogen worden vaak veroorzaakt door fouten bij het werken aan de schakelinrichting, verontreinigingen, vreemde voorwerpen zoals vergeten gereedschap of door dieren die in de unit komen. Dit betekent dat zelfs de meest moderne schakelinstallaties een risico lopen.

Een vlamboogbeveiligingssysteem biedt u de veiligheid die u nodig hebt

  • om uw personeel effectief te beschermen
  • om de beschikbaarheid van de schakelinstallatie te optimaliseren en
  • te ontwerpen in overeenstemming met geldige voorschriften.

Verschillende beveiligingssystemen zijn beschikbaar, afhankelijk van het toepassingsdoel en de vermogensdichtheid van de schakelinstallatie, aangepast aan de individuele situatie en het type systeem.

Bescherm uw werknemers met DEHNcare

In het geval van een vlamboog komen enorme hoeveelheden energie vrij in een kwestie van milliseconden. Iedereen die zich op dat moment dicht bij de schakelinstallatie bevindt, is in groot gevaar. Extreme hitte, giftige verbrandingsresten en explosieve drukgolven vormen het grootste gevaar. Gezondheids- en veiligheidswetgeving bepaalt duidelijk dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor de bescherming van hun werknemers. Het DEHNcare-assortiment biedt alle componenten voor persoonlijke beschermingsmiddelen die uw team nodig heeft.

DEHNcare, de passieve vlamboogbescherming.

 

Zorg voor systeembeschikbaarheid met DEHNshort

Actieve vlamboogbescherming: economisch gezien kan een vlamboog verwoestend zijn. Een beschadigde schakelinstallatie betekent geen elektriciteit! Productie ligt stil! De nodige reparaties zijn vaak omvangrijk. Soms moet de hele assemblage worden vervangen. Een stroomuitval is gewoon niet acceptabel voor een modern bedrijf in de competitieve omgeving van vandaag. DEHNshort reageert in uw schakelinstallatie voordat de vlamboog ernstige schade kan veroorzaken en u kunt uw aandacht op andere dingen richten.

DEHNshort, het actieve vlamboogbeschermingssysteem.

 

 

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

back to top