LED street lights
DEHN beschermt LED's

Overspanningsbeveiligingsconcepten voor LED-straatverlichtingssystemen

LED-technologie betekent minder onderhoudstaken en lagere kosten

Straatverlichting wordt momenteel door vele gemeenschappen en gemeentelijke nutsbedrijven aangepast. Conventionele armaturen worden hoofdzakelijk vervangen door LED's. Waarom vindt deze conversie nu plaats? Er zijn veel redenen: financieringsprogramma's, energie-efficiëntie, verbod op bepaalde verlichtingstechnologieën en natuurlijk minder onderhoud voor LED-armaturen.
 

Betere bescherming voor dure technologie

LED-technologie heeft veel voordelen. Het heeft echter ook een lagere overspanningsimmuniteit dan conventionele armatuurtechnologieën. Bovendien zijn de LED-armaturen duurder om te vervangen. In de praktijk hebben schadeanalyses uitgewezen dat overspanningen meestal meer dan één LED-straatlantaarn tegelijkertijd beschadigen.
 

Voorkom uitval

Neem overspanningsbeveiliging op in uw planning. Typische schade als gevolg van stroompieken kan de gedeeltelijke of volledige storing van de LED-module, vernietiging van de LED-driver, verlies van helderheid of storing van de gehele besturingselektronica zijn. Zelfs als de LED-armatuur blijft functioneren, hebben spanningspieken meestal een negatieve invloed op de levensduur.

Vermijd onnodige onderhoudstaken en zorg voor beschikbaarheid met een effectief, op maat gemaakt overspanningsbeveiligingsconcept. DEHNcord is de ideale afleider voor u - u kunt de IP20-versie in de zekeringkast en de IP65-versie daarbuiten ook installeren.

Neem gewoon contact met ons op. Wij helpen u graag verder met uw planning.

Productaanbevelingen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

back to top