ACI-technologie:

Voor betrouwbare en langdurige overspanningsbeveiliging.

Vooral in de industrie is een betrouwbare energie­voorziening een absolute voorwaarde. Bij overspanning hebben niet alleen de apparaten last van de belasting: het volledige voedingssysteem kan uitvallen. Dit leidt tot grote economische schade door operationele verliezen, gegevensverlies en productieverlies.

Het toenemende gebruik van elektronische apparaten draagt nog eens bij aan dit risico, omdat dit leidt tot een steeds complexer elektriciteitsnet. Tegelijkertijd worden elektronische apparaten steeds minder robuust. Hierdoor zijn ze gevoeliger voor schommelingen in het stroomnet.

Om systemen tegen dergelijke storingen te beschermen, zijn er overspannings­beveiligings­apparaten beschikbaar. Deze vereisen echter in de meeste gevallen een extra voorzekering. Die heeft plaats nodig in de toch al beperkte ruimte in de verdeler. Ook de normconforme bedrading van maximaal 0,5 meter is vanwege de externe voorzekering moeilijk na te leven.

De onlangs door DEHN ontwikkelde ACI-technologie biedt een innovatieve oplossing voor al deze problemen. Bij onze beveiligings­modules met ACI (Advanced Circuit Interruption) is een schakelaar-vonkbrugcombinatie in de afleider geïntegreerd. Hierdoor wordt een externe voorzekering overbodig. Voor u betekent dat: Meer plaats in de schakelkast, meer vrijheid bij de montage en betrouwbare systeem­beveiliging.

Naar de ACI-productfamilie

ACI betekent zekerheid op het hoogste niveau

Onze nieuwe ACI-technologie maakt het gebruik van een externe voorzekering overbodig. Dit wordt mogelijk gemaakt door de schakelaar-vonkbrugcombinatie in de beveiligingsmodules. Deze combineert de vereiste over­spannings­beveiliging met de voorzekering. De stroom wordt onderbroken zodra de vlamboog de bluskamer binnenkomt. Hierdoor wordt de over­spannings­puls alleen op het smalste punt geleid – dat altijd voldoende gedimen­sioneerd is. 

Daar deze procedure aanzienlijk sneller verloopt dan bij gebruikelijke smeltzekeringen worden de aangesloten kabels bij kortsluiting minder belast. Dit is de reden dat gebruikte leidingdoorsnede afhankelijk van het afleidertype tot 16 resp. 6 mm2 CU kan worden gereduceerd.

 

Alle voordelen als overzicht

DEHN Icon dimensionierungssicher

Dimensione-ringszeker

De externe voorzekering komt te vervallen. Hierdoor kunnen er bij het dimensioneren geen fouten meer optreden.

Icon Normgerecht

Normconform

Door de geïntegreerde schakelaar-vonkbrug is er minder bedrading nodig. Hierdoor kan de maximale lengte
van 0,5 m eenvoudiger worden aangehouden.

DEHN Icon platzsparend

Ruimtebe-sparend

Door het wegvallen van de externe voorzekering ontstaat er meer vrije ruimte in de verdeler.

DEHN Icon komfortabel

Comfortabel

Dankzij meer ruimte en minder kabels in de verdeler profiteert u van een veiligere en eenvoudigere montage.

DEHN Icon langlebig

Lange levensduur

De technische eigenschappen van de ACI-modules voorkomen lekstromen en bieden zo langdurige beveiliging voor uw systemen.

DEHN Icon zuverlässig

Betrouwbaar

ACI-modules hebben een bijzonder lange levensduur en reduceren uitvaltijden – voor maximale beschikbaarheid van uw installatie.

Relax. Het is DEHN ACI-technologie.

Vergeet het tijdrovende dimensioneren van de voorzekering! Onze afleiders van type 1 en type 2 met ACI-technologie hebben een geïntegreerde schakelaar-vonkbrugcombinatie. Dit reduceert fouten, maakt flexibele montage mogelijk en verbetert de beschikbaarheid van uw installatie. Dat noemen wij het „Geen-Zorgen-Principe“ van DEHN.

 

Downloads

Hier vindt u meer informatie over ACI-technologie.

White Paper ACI technology An innovative device concept for SPDs .pdf 2.2 MB

Wil je meer weten over onze ACI-technologie?

We beantwoorden graag je vragen over ACI-technologie. Bel ons op +31(0)85 07 10 280 of stuur ons een e-mail. We horen graag van u!

[email protected]  +31(0)85 07 10 280