DEHN protects the windenergy
DEHN beschermt windturbines

Bescherming in geval van directe blikseminslag en overspanning

Bescherming in geval van directe en indirecte blikseminslag treft vooral windturbines vanwege hun blootgestelde locatie, hoogte en complexiteit.

Omdat blikseminslagen vaak aanzienlijke materiële en economische schade veroorzaken, is het belangrijk om uw turbines te beschermen. Het hoofddoel is te voorkomen dat bliksem de rotorbladen, lagers en elektrische systemen beschadigt. Permanente beschikbaarheid is de topprioriteit, zowel voor on- als offshore windturbines.

DEHN uw sterke partner - alles uit één hand

DEHN heeft meer dan 20 jaar ervaring in het beschermen van windturbines en is de perfecte keuze als u op zoek bent naar een sterke partner. Profiteer van de synergiën van een one-stop provider - producten en diensten, allemaal uit één hand.

Klik hier voor meer informatie over onze planningsservice DEHNconcept.

Huidige problemen

Betrouwbare detectie van lange slagstromen in windturbines met DEHNdetect

Vermijd duur onderhoud en lange uitval.

Het probleem: omdat het niet noodzakelijkerwijs leidt tot de onmiddellijke uitval van het systeem, blijft schade door bliksem vaak onopgemerkt in windturbines. De initiële lange slagstroom van slechts enkele 100 A is vaak de belangrijkste oorzaak van schade, bijvoorbeeld smelten van de receptoren van de rotorbladen. Op de lange termijn kan deze schade leiden tot systeemstoringen.

Met DEHNdetect kunt u alle parameters van een onweersactiviteit in de gaten houden.

Beslissingen over reparatiewerkzaamheden of onderhoudswerkzaamheden zijn dan gebaseerd op gedetailleerde informatie in plaats van op instinct.

DEHN portfolio veiligheidsuitrusting

 

Bescherm uw systeem - Met het technisch hoogontwikkelde DEHNshort-beveiligingssysteem hebt u vlamboog detectie stevig onder controle en kunt u de stilstandtijd tot een minimum beperken.

 

Bescherm uw werknemers - U kunt uw werknemers beschermen door optimale DEHNcare persoonlijke beschermingsmiddelen en geschikte veiligheidsapparatuur voor live werken te bieden.

Vlamboog detectie = systeembeschikbaarheid

DEHNshort, het vlamboog detectiesysteem, biedt betrouwbare bescherming voor schakelapparatuur tot 110 kA - 690V. Het modulaire systeem is individueel geconfigureerd den daardoor flexibel toe te passen. Met een vlamboog blustijd van slechts enkele milliseconden is het een van de snelste beveiligingssystemen op de markt.

De meest voorkomende oorzaken van vlambogen zijn;

  • Fouten gemaakt bij het werken aan de schakelinrichting
  • Vervuiling
  • Vreemde voorwerpen zoals vergeten gereedschappen
  • Dieren die de energieverdeler binnendringen

Dit betekent dat er altijd een risico is, zelfs in de meest moderne schakelapparatuur.

Een vlamboog detectiesysteem biedt u veiligheid en de hoogst mogelijke systeembeschikbaarheid.

Veilige service- en onderhoudswerkzaamheden

Het werken aan elektrische systemen is extreem veeleisend. Uw werknemers moeten te allen tijde zeer geconcentreerd en zeer voorzichtig zijn.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) helpen levensbedreigend letsel zoveel mogelijk te voorkomen. Een complete uitrusting bestaat uit een jas, broek, handschoenen, veiligheidsschoenen en hoofdbescherming inclusief een gelaatsscherm. Alle materialen moeten vlam- en hittebestendig, isolerend zijn en de huid volledig bedekken.

Voorzie uw werknemers van kleding en apparatuur die hen de best mogelijke bescherming biedt tegen vlambogen.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

Downloads (EN)

Hier vindt u een compleet overzicht van de whitepapers, brochures, flyers, enz. over het beschermen van windenergiesystemen. 

back to top