DEHN protects railways
DEHN beschermt de railinfrastructuur

Mobiliteit

Elektrische en elektronische systemen voor spoorwegtechnologie en e-mobiliteit worden steeds gevoeliger. Het feit dat componenten steeds meer van elkaar afhankelijk worden en de verwachtingen ten aanzien van betrouwbare functionaliteit toenemen, pleit voor een uitgebreid beveiligingsconcept.

Railinfrastructuur

Voorkom systeemuitval en storingen in de spoorweginfrastructuur

De correcte werking van de spoorwegtechnologie is afhankelijk van de goede werking van een groot aantal zeer gevoelige, elektrische en elektronische systemen.

De permanente beschikbaarheid van deze systemen wordt echter bedreigd door blikseminslag en elektromagnetische interferentie. In de regel zijn beschadigde en vernietigde geleiders, in elkaar grijpende componenten, modules of computersystemen de hoofdoorzaak van onderbrekingen en tijdrovende probleemoplossing. Dit betekent op zijn beurt vertragingen treinen en hoge kosten.
 

Verminder kostbare storingen en verkort de systeemtijd; met een uitgebreid bliksem- en overspanningsbeveiligingsconcept dat is afgestemd op uw speciale vereisten.

Redenen voor onderbrekingen en schade

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van storingen en schade in elektrische spoorwegsystemen:

 • Directe blikseminslag
  Blikseminslag in bovenleidingen, rails of masten leiden meestal tot storingen of systeemstoringen.
 • Indirecte blikseminslag
  Bliksem slaat toe in een nabijgelegen gebouw of op de grond. Overspanning wordt dan gedistribueerd via kabels of inductief geïnduceerd, beschadigende of vernietigende onbeschermde elektronische componenten.
 • Elektromagnetische interferentie velden
  Overspanning kan optreden wanneer verschillende systemen samenwerken vanwege hun nabijheid tot elkaar, bijv. matrixborden boven snelwegen, hoogspannings-transmissielijnen en bovenleidingen voor spoorwegen.
 • Voorvallen binnen het spoorwegsysteem zelf
  Schakelhandelingen en het activeren van zekeringen zijn een extra risicofactor omdat ze ook stroomstoten kunnen veroorzaken en schade kunnen veroorzaken.
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

back to top