DEHNconcept Header Engineering Services  2560x1707
DEHNconcept

Planning van bliksembeveiligingssystemen

DEHN engineering knowhow voor uw projecten

Bespaar tijd -
Laat ons het bliksembeveiligings- en aardingssysteem plannen voor uw volgende project.

Er is vaak te weinig tijd voor het maken van een ontwerp ... wat als je eenvoudigweg delen van je ontwerp zou kunnen uitbesteden?

Dat kan!
 

Met DEHNconcept krijgt u uw beveiligingsconcept als een voltooide module. Voor documentatie ontvangt u alle ontwerpen in open vorm - bovendien verduidelijken we industrie- en landspecifieke bijzonderheden. Hiermee kunt u de optimale oplossing vinden voor de bliksembeveiliging en het aardingssysteem in uw project.


 Een compleet concept voor bliksembeveiliging en aarding bestaat uit de volgende elementen:

  • Ontwerp van het externe bliksembeveiligingssysteem
  • Ontwerp van aardingsystemen voor nieuwe en bestaande gebouwen
  • Ontwikkeling van een concept voor overspanningsbeveiliging
  • Risico-analyse volgens IEC 62305
  • Digitalisering van bestaande systemen met behulp van laserscanning
  • Dimensionering van de aardingsdoorsneden van transformatorstations
  • On-site bezoeken en projectbesprekingen

 
Vraag nu uw persoonlijke offerte aan. We ontwikkelen het hele beveiligingsconcept en u ontvangt de planning als een concept design.

Het juiste concept voor uw gebouw

Voor het uitvoeren van het DEHNconcept vragen wij een vergoeding. We maken graag een persoonlijke aanbieding voor uw project. Gebruik gewoon de onderstaande link om het formulier te openen, vul het in en stuur het naar ons op.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

Project referenties

Al meer dan tien jaar plannen we oplossingen voor bliksem- en overspanningsbeveiliging voor verschillende projecten en industrieën. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze projecten. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Solarpark Griechenland

Griekenland - Vrije veld PV-systeem

PV-systemen in het vrije veld zijn kostbare systemen. Permanente beschikbaarheid is vereist om een goed rendement op de investering te behalen. Een efficiënt bliksembeveiligingssysteem voorkomt storingen als gevolg van blikseminslagen. Daarom wordt in dit geval ook vaak een geïsoleerd extern bliksembeveiligingssysteem gebruikt.

Het vrije veld PV-systeem in Griekenland was uitgerust met een geïsoleerd bliksembeveiligingssysteem met bliksemopvangers en geïsoleerde afstandhouders.

Pumpstation Geyen

Duitsland - Pompstation

Geyen: Het is ook raadzaam om een geïsoleerd bliksembeveiligingssysteem te plannen en te installeren voor afzonderlijke delen van installaties en systemen zoals pijpleidingen die zich in het open veld bevinden.

In het pompstation in Geyen (Duitsland) werden HVI-power geleiders gebruikt om de bliksemstroom uit de potentieel explosieve gebieden te leiden. Met deze maatregel konden we het systeem aanzienlijk veiliger maken.

Rechenzentrum Darmstadt

Duitsland - Datacentrum

Darmstadt: Beschikbaarheid heeft topprioriteit in datacentra. Een geïsoleerd extern bliksembeveiligingssysteem is een efficiënte oplossing omdat het het voordeel heeft dat er geen bliksemstromen in de structuur komen. Dit vermindert het risico op schade aan technische apparatuur aanzienlijk.

Een maas bliksembeveiligingssysteem met HVI-geleiders werd geïnstalleerd in het datacentrum in Darmstadt (Duitsland).

Open Grid Europe Verdichterstation Werne

Duitsland - Compressiestation

Werne: In industriële installaties met een potentieel explosieve atmosfeer is het belangrijk om een niet-vonkend bliksembeveiligingsconcept te plannen. Dit kan worden bereikt door een geïsoleerd extern bliksembeveiligingssysteem.

We hebben een dergelijk geïsoleerd extern bliksembeveiligingssysteem geïmplementeerd voor het compressiestation van Open Grid Europe in Werne (Duitsland).

back to top