Software DEHNsupport Toolbox
Software DEHNsupport Toolbox

De Nederlandstalige versie van de risicoanalyse

Met de risicoanalyse, één van de 4 modules van de DEHNsupport Toolbox, kunt u het potentiële risico op bliksemschade voor de constructie bepalen en de juiste beschermingsklasse voor uw gebouw vinden. 


U beoordeelt met de risicoanalyse of er een risico is op bliksemschade (direct of indirect). Indien er een risico aanwezig is, doorloopt u met de software een aantal stappen om tot aanbevolen maatregelen te komen die het risico op bliksemschade verkleinen.


Met deze software bepaalt u:

  • de beschermingsklasse voor het bliksembeveiligingssysteem en
  • het voorstel voor een volledig beschermingssysteem
  • inclusief de nodige afschermingsmaatregelen tegen LEMP (Lightning Electromagnetic Pulses)

 

Voor de Nederlandse markt is deze module nu ook beschikbaar in het Nederlands
Als u ook graag met deze module wilt werken of graag meer informatie wilt over de risicoanalyse tool, neem dan contact met ons op.


Voor nieuwe gebruikers (of wanneer u uw kennis wilt opfrissen) hebben wij binnenkort een online basistraining beschikbaar. 

Digitale planning van bliksembeveiligingssystemen

De professionele planning en realisatie van een uitgebreid bliksem- en overspanningsbeveiligingssysteem kan nogal ingewikkeld zijn. Vooral omdat het geen thema is waar de meeste mensen dagelijks mee bezig zijn.

 

Maak planning eenvoudiger met DEHNsupport Toolbox

Deze software biedt rekenprogramma's voor elektrotechnische ingenieurs, installateurs van bliksembeveiligingssystemen en elektriciens.

 

4 modules helpen u om het potentiële risico voor bouwwerken te evalueren

U maakt een risicoanalyse en berekent niet alleen de vereiste scheidingsafstanden, maar ook de lengte van luchtafsluitstaven en aardelektroden. U krijgt een duidelijk opgemaakt plan met de juiste beschermingsmiddelen voor uw project.

Welke module gebruik ik voor wat?

Risicobeheer op basis van IEC 62305-2 editie 1 & 2

Met DEHN Risk Tool maakt u een risicoanalyse. Evalueer het potentiële risico voor gebouwen of bouwwerken, rekening houdend met de kenmerken en het doel van het gebouw. Specifieke beschermingsmaatregelen kunnen hier worden genomen om het risico te verminderen.
 

Voor een risicoanalyse in een internationale context, plant u op basis van landspecifieke normen en voorschriften en de bijbehorende berekeningswaarden.

Bereken de scheidingsafstand

Met DEHN Distance Tool bepaalt u de juiste scheidingsafstand om te voldoen aan de normen met behulp van berekeningen op basis van knoopanalyse.

Sjablonen voor verschillende bouwopstellingen zijn beschikbaar om u tijd en moeite te besparen.

Bereken de lengte van bliksemopvangers

Met DEHN Air-Termination Tool kunt u de lengte van bliksemopvangers berekenen, afhankelijk van de klasse van LPS volgens IEC 62305-3.

De afmetingen van de beschermde zones worden berekend afhankelijk van de hoogte van de bliksemopvanger.

Bereken de lengte van aardelektroden

Met DEHN Aardingstool berekent u de vereiste lengte van aardelektroden rekening houdend met het type aardelektrode en de specifieke bodemweerstand.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

back to top