Aarding - Eengezinswoning zonder externe bliksembeveiliging

Of het nu gaat om bestaande of nieuwe gebouwen, een functionerend aardingssysteem is een eerste vereiste voor een veilige werking van elektrische systemen in gebouwen en voor het beschermen van mensen tegen gevaarlijke hoge spanningen.

Het ontwerp en de implementatie van het aardingssysteem zijn van cruciaal belang. Bij het implementeren van het aardingsconcept (bijv. in de vorm van een fundatie-aarding) zijn wijzigingen niet meer mogelijk nadat het beton is uitgehard. Omissies of fouten tijdens de bouwfase kunnen later niet worden gecorrigeerd, althans niet zonder veel moeite en kosten.

Productaanbevelingen

Earthing concept for single-family houses Ringerdung Hauptpotentialausgleich Fundamenterdung

A - Fundatie aarding

Ronde draad

Staaldraad volgens EN 62561-2 met zinkcoating ≥ 50 µm gemiddeld (ongeveer 350 g / m2), voor bliksembeveiligings- en aardingssystemen.

Staalstrip

Staalstrip (St / tZn) volgens EN 62561-2 met zinkcoating ≥ 70 µm gemiddeld (ongeveer 500 g / m2), voor bliksembeveiligings- en aardingssystemen.

Aardklem

Verbindingsklem getest volgens EN 62561-1, voor het verbinden van wapeningsstaalnetten of versterkingen met ronde geleiders. De aardklem maakt een veilige, snelle en gemakkelijke verbinding van aardingsmaterialen met wapeningsdelen zonder gereedschap mogelijk.
 

Aardklem - alternatief

Verbindingsklem getest volgens EN 62561-1, voor het verbinden van wapeningsstalen mazen of verstevigingen met platte geleiders. De aardklem maakt een veilige, snelle en gemakkelijke verbinding van aardingsmaterialen met wapeningsdelen zonder gereedschap mogelijk.

U-klem

U-klem volgens EN 62561-1, voor het verbinden van ronde en platte geleiders in de betonnen fundering of wapeningsstaalmatten en wapeningsstaal met platte en ronde geleiders.

Aansluitklem

Verbindingsklem (St / tZn) volgens EN 62561-1, voor het verbinden van wapeningsstaalnetten of versterkingen met ronde geleiders. Versie voor T-, kruis- en parallelle verbindingen.

Kruisklem met tussenplaat voor ronde en platte geleiders

Kruisklem volgens EN 62561-1, voor bovengrondse en ondergrondse aansluiting van ronde en platte geleiders. Uitvoering met tussenplaat en M8-schroeven.

Afdichtingsuiteinde

Voor doorvoering van waterdichte funderingsplaten / muren. Watervaste uitvoering kan op ronde geleiders met RVS spanbanden worden geschoven. Waterdruktest tot 1 bar met een inbouwdiepte van 10 m in stilstaand water, aanvullend getest met 5 bar perslucht volgens EN 62561-5.

Afdichtingsuiteinde

Voor doorvoering van waterdichte funderingsplaten / muren. Watervaste uitvoering kan op vlakke geleiders worden geschoven met roestvrijstalen spanbanden. Waterdruktest tot 1 bar met een inbouwdiepte van 10 m in stilstaand water, aanvullend getest met 5 bar perslucht volgens EN 62561-5.

B -Aardelektrode

Ronde draad

Roestvrij staaldraad (V4A), Ø10 mm volgens EN 62561-2, voor bliksembeveiligingssystemen, aardingssystemen of potentiaalvereffening.

Kruisklem

Roestvrijstalen kruisklem (V4A), Rd 8-10 / Fl 30 mm volgens EN 62561-1, voor bovengrondse en ondergrondse aansluiting van ronde en platte geleiders. Uitvoering met tussenplaat en M8-schroeven.

 

Anti-corrosie tape

Te wikkelen rond bovengrondse en ondergrondse verbindingen en voor gebruik in de grond volgens DIN 30672.

C - Belangrijkste potentiaalvereffening

Aardingsplaat

Roestvrijstalen aardingsplaat (V4A) volgens EN 62561-1, voor corrosievrije aansluiting van de afgaande geleider. Bijv. voor de versterking van gebouwen of het aardafsluitingssysteem, voor beschermende potentiaalvereffening en / of functionele potentiaalvereffening, installatie in de bekisting.

Equipotential bonding bar

Equipotential bonding bar K12 according to EN 62561-1, for protective and functional equipotential bonding according to EN 60364-4-41/EN 60364-5-54 (main earthing busbar) and lightning equipotential bonding according to EN 62305-3.

Connecting clamp with threaded bolt

For connecting round and flat conductors to fixed earthing terminals with M10 / 12 thread. Also suitable for installation on the reverse side of the fixed earthing terminal without terminal axis, e.g. for flat strips.

Conductor holder

Conductor holder with slotted cleat, for fixing round conductors. Can be used for different materials, e.g. Al, StSt, St/tZn and Cu, fixed conductor routing. Version with female thread, premounted with screw, plastic base and dowel.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

back to top