red line
ACI: The highest level of safety

Toekomstbestendig: Overspanningsbeveiliging met ACI-technologie

De nieuwe ACI-technologie - Advanced Circuit Interruption - verbetert de veiligheid van uw elektrische systemen.

Nieuw: de gecombineerde vonkbrugschakelaar in DEHNguard ACI Type-2 afleider maakt stroomopwaartse zekeringen overbodig. Omdat een voorzekering niet langer nodig is, bespaart u tijd, ruimte en materiaal.

Nog een voordeel: u voorkomt mogelijke configuratiefouten bij het selecteren en dimensioneren van een geschikte voorzekering.

Verminder uw kosten en beveilig uw systeem!

Uw voordelen met ACI-technologie

Veilig dimensioneren: maakt fouten onmogelijk

Met ACI-afleiders kunt u de eerder gemaakte configuratiefouten bij het selecteren en dimensioneren van een voorzekering voorkomen. Dit verhoogt de beschikbaarheid van uw systeem. De nieuwe gecombineerde vonkbrug-schakelaar is direct geïntegreerd in de afleider en daar perfect op afgesteld. Dit bespaart u tijd en moeite.

 

Verhoogde beschikbaarheid: weerstand tegen TOV

Tijdelijke Overspanningen / TOV (bijv. doordat de nuldraad is losgeraakt) kunnen conventionele apparaten vóór de overspanningsbeveiligingen (blijvend) beschadigen. De nieuwe ACI-afleiders hebben een veel betere weerstand tegen TOV. Dit verhoogt de beschikbaarheid van uw systeem en voorkomt dat u tijd en geld verspilt aan reparaties.

Eenvoudiger te installeren: Verbindingsdoorsnede slechts 6mm2 Cu

Een aansluitdoorsnede van slechts 6 mm² Cu is altijd voldoende. U bespaart kostbare tijd die u in het verleden besteed zou hebben aan het dimensioneren van de doorsnedes. Slechts 6 mm² Cu betekent ook dat de installatie van de SPD eenvoudiger wordt, omdat de radius kleiner is en de bedrading korter.

Geen lekstroom: verleng de levensduur van de afleider

De technologie in een ACI-afleider zorgt ervoor dat er geen lekstroom is. Dit voorkomt voortijdige veroudering van de overspanningsbeveiligingen en bespaart tijd en kosten bij het voortijdig vervangen van afleiders.
ACI-afleiders voorkomen ook dat de isolatiebewaking per ongeluk wordt uitgeschakeld, wat weer bijdraagt aan de veiligheid en beschikbaarheid.

Energievoorziening in de toekomst: voldoe nu aan de eisen

De wereldwijde energievoorziening bevindt zich in een overgangsperiode. Bij duurzame energieopwekking gelden andere parameters voor stroomnetten. Op zichzelf staande netwerken en opslagsystemen veranderen de condities voor kortsluitstromen of kortsluitvastheid. Met ACI-technologie bent u goed voorbereid op deze eisen van de toekomst.

 

Voor de hoogst mogelijke beschikbaarheid - om uw systeem draaiende te houden

De ACI-schakelaar/vonkbrug in DEHNguard ACI is in serie geschakeld met een varistor. Aan het einde van de levenscyclus van de ACI-spanningsafleider onderbreekt de varistor elke afwijkende stroom door middel van de gecombineerde vonkbrug-schakelaar die in serie geschakeld is, en wordt deze stroom zodanig gereduceerd dat zelfs de kleine zekeringen in het systeem niet omslaan. 

Dit betekent een veel grotere beschikbaarheid en operationele veiligheid voor het systeem vergeleken met standaard type-2 afleiders met externe zekeringen. 

Basis uitvoering CI technologie ACI technologie
Veilig dimensioneren - -
Geleiderdoorsnede van 6mm2 is voldoende - -
Langere levensduur dankzij weerstand tegen TOV en de afwezigheid van lekstroom - -
Bewakende overspanningsbeveiliging SPD -
Meer ruimte in de schakelkast -
Geen externe zekering nodig -
Thermodynamische regeling
Het beschermende effect van een type-2 afleider

Product details DEHNguard ACI

  • Nominaal voltage AC (UN): 230/400 V
  • Maximaal voltage (UC): 275 V
  • Nominale ontladingsstroom (IN): 20 kA
  • Kortsluitstroom-weerstand AC (ISCCR): 25 kA
  • Extra externe voorzekering: -
  • Voltage beschermingsniveau (UP): < 1,5 kV
  • TOV weerstand: min. 440 V
  • Configuraties: 3+1, 4+0, 3+0, 2+0, 1+1
  • Temperatuurbereik: -40 ... + 80°C
back to top