Overspanningsbeveiliging voor elektrische zonwering

DEHNcord R 3P type 2 afleider

Elektrische rolluiken en jaloezieën moeten comfort en gebruiksgemak bieden. Tijdgestuurd, helderheidsgeregeld of bediening via mobiele telefoon ... "slimme" luiken en jaloezieën zijn vaak al standaard. Deze gevoelige elektronica moet worden beschermd.

Normatieve opmerkingen:

IEC 62305-3: Volgens het bliksembeveiligingszoneconcept moeten alle lijnen die de constructie binnenkomen worden voorzien van een overspanningsbeveiliging.

IEC 60364-4-44 / 5-53: dit apparaat voldoet aan de aanbeveling dat alle lijnen die de structuur binnenkomen, moeten worden beschermd. DEHNcord R beschermt zelfs constructies zonder extern lichtbeschermingssysteem tegen spanningspieken.

Potentiaalvereffening conform het concept van de bliksembeveiligingszone - correct uitgevoerd

De multipool DEHNcord R 3P type 2-overspanningsafleider beschikt over een bewakingsinrichting en een scheider. Door dit apparaat te installeren, wordt voldaan aan de vereisten van het bliksembeveiligingszoneconcept en de IEC 60364-4-44 / 5-53 installatienorm voor gebouwen.

Überspannungsschutz für elektrische Rollläden

Eenvoudige en veilige installatie

DEHNcord R 3P wordt als een adapter rechtstreeks in de verbindingskabel van de motor gemonteerd. Alle elektrische verbindingen worden nu beschermd door één enkel apparaat waarbij voorheen twee één-fasige beveiligingsinrichtingen nodig waren. De bescherming van de "omhoog" en "omlaag" fase en de neutrale geleider zijn al geïntegreerd. Dit bespaart installatietijd.

Nog een voordeel voor de installatie: het apparaat wordt zonder gereedschap rechtstreeks in de rolluik / blinddoos gemonteerd met behulp van een conventionele Hirschmann-connector (STAK3 / STAS3).

Uw voordelen in één oogopslag

  • Tijdbesparend dankzij installatie zonder gereedschap
  • Ruimtebesparend omdat een enkel compact apparaat alle elektrische verbindingen beschermt
  • IP54-versie, kan dus direct in de jaloezie- / sluiterkast worden gemonteerd
  • Eenvoudige installatie dankzij het standaard plug-in systeem
  • Duidelijke statusindicatie dankzij geluidssignaal bij een storing
  • Verhoogde veiligheid: de stroomafwaartse werking is geblokkeerd in het geval van een storing