DEHN protects E-Mobility
DEHN beschermt e-mobility

Verzekerd van mobiliteit

Bescherm de laadinfrastructuur en elektrische voertuigen tegen blikseminslag en overspanning conform IEC 60364-4-44 clausule 44, IEC 60364-7-722 en VDE AR-N-4100.
 

Elektrische voertuigen - schoon, snel en stil - worden steeds populairder

De snelgroeiende e-mobiliteitsmarkt wekt grote interesse in industrie, nutsbedrijven, de gemeenschap en bij burgers. Operators streven ernaar zo snel mogelijk winst te maken, dus het is essentieel om downtime te voorkomen. Dit wordt gedaan door in de ontwerpfase een uitgebreid bliksem- en overspanningsbeveiligingsconcept op te nemen.

 
Veiligheid - een competitief voordeel

Bliksem en overspanning zijn gevaarlijk voor de gevoelige elektronica in laadsystemen. Maar het is niet alleen de laadpaal die gevaar loopt, maar ook het voertuig van de klant. Uitvaltijd of schade kan snel in de papieren lopen. En naast de reparatiekosten loop je ook het risico het vertrouwen van je klanten te verliezen. Betrouwbaarheid is topprioriteit in deze technologisch jonge markt.

Downtime – Laat het niet zo ver komen

Bescherm uw investering

Bescherm zowel laadsystemen als elektrische voertuigen tegen kostbare schade

  • aan de laadregelaar en accu
  • aan de besturingselektronica en communicatietechnologie

Bescherming van de laadinfrastructuur

Bescherming van de laadinfrastructuur

Bliksem- en overspanningsbeveiliging voor oplaadpunten voor e-mobility

Oplaadstations zijn vereist waar elektrische voertuigen gedurende langere tijd geparkeerd staan: op het werk, thuis, op P+R-locaties, in parkeergarages met meerdere verdiepingen, in ondergrondse parkeergarages, bij bushaltes (elektrische bussen), enz.

Daarom worden er op dit moment steeds meer laadstations (zowel AC als DC) geïnstalleerd in particuliere, semi-openbare en openbare ruimten en is er een toenemende belangstelling voor uitgebreide beveiligingsconcepten. Deze elektrische voertuigen zijn te duur en de investeringen te hoog om risico te nemen.

Blikseminslag - Risico voor het elektronische circuit

Bij onweer zijn de gevoelige besturingselektronica en het communicatiesysteem bijzonder kwetsbaar.

Satellietsystemen waarvan de oplaadpunten met elkaar zijn verbonden, kunnen onmiddellijk worden vernietigd door slechts één blikseminslag.

Overspanning veroorzaakt ook schade

Indirecte blikseminslag veroorzaakt vaak overspanning die de infrastructuur beschadigen. Als dergelijke pieken tijdens het laadproces optreden, is het zeer waarschijnlijk dat het voertuig ook zal worden beschadigd. Elektrische voertuigen hebben doorgaans een elektrische sterkte tot 2.500 V - maar de spanning die door een blikseminslag wordt geproduceerd, kan 20 keer hoger zijn..

Bescherm uw investering - Voorkom schade 

Afhankelijk van de locatie en het type dreiging is een individueel aangepast bliksem- en overspanningsbeveiligingsconcept vereist.

Contact

Have you got any questions? Contact us.

Technical support

T. +49 9181 906 1750

back to top