DEHN protects E-Mobility
DEHN beschermt e-mobility

Bescherming van de oplaadinfrastructuur

Bliksem- en overspanningsbeveiliging voor e-mobility laadstations

Oplaadstations zijn verplicht op plaatsen waar elektrische voertuigen langere tijd worden geparkeerd: op het werk, thuis, op parkeerplaatsen, in parkeergarages, in ondergrondse parkeergarages, bij bushaltes (elektrische bussen) enz.

Daarom worden steeds meer laadstations (zowel a.c. en d.c.) in privé-, semi-openbare- en openbare ruimten geïnstalleerd - en daarom is er steeds meer belangstelling voor uitgebreide beveiligingsconcepten. Deze voertuigen zijn te duur en de investeringen te hoog om risico op bliksem- en overspanningsschade te lopen.

Onweersbuien - Risico voor het elektronische circuit

Tijdens een onweersbui zijn vooral de gevoelige elektronica in de diverse systemen in het geding. Satellietsystemen met hun oplaadpunten die allemaal onderling verbonden zijn, kunnen met een enkele blikseminslag direct worden vernietigd. 

Overspanningsschade – Wat is de oorzaak?

Een blikseminslag in de buurt zorgt vaak ook voor schade aan infrastructuur. Daarom is de kans groot dat zulke overspanning ook schade toe brengt aan een voertuig dat aan het laden is. Elektrische voertuigen hebben doorgaans een elektrische sterkte tot 2500V – echter kan een blikseminslag een voltage produceren van 20 keer deze hoeveelheid.

Bescherm uw investeringen – Voorkom schade

Afhankelijk van de locatie en het type dreiging is een individueel aangepast bliksem- en overspanningsbeveiligingsconcept vereist.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

back to top