DEHN protects the oil and gas industry
Referenties olie- en gasindustrie

Waterstof hybride energiecentrale

ENERTRAG AG

Het pilot-project met de hybride energiecentrales in Prenzlau bevindt zich op het hoogste punt in het verder relatief vlakke landschap. Dit maakt het een doelwit voor bliksem. Omdat het hele gebied van de centrale is geclassificeerd als een Ex-zone, zou conventionele bliksembeveiliging hier niet volstaan.

Het gekozen beveiligingsconcept omvat daarom een ​​geïsoleerde bliksemopvanginstallatie dat op een zekere afstand van de gebouwen en installaties is opgesteld.

Pijpleiding blootgesteld aan wisselspanning

Pipeline ENSO NETZ GmbH

De pijpleiding van ENSO NETZ GmbH wordt blootgesteld aan wisselspanning die wordt veroorzaakt door een parallel hieraan lopende spoorlijn. Deze wisselspanning moet worden beperkt om AC-corrosie en schade aan de elektronische apparaten als gevolg van tijdelijke overspanning te voorkomen.

Het slimme ontkoppelapparaat VCSD ontlaadt de tijdelijke en langdurige AC-spanning naar een aarde met lage impedantie. Dit beschermt ook mensen tegen ontoelaatbaar hoge aanrakingsspanningen.

Energieterugwininstallatie Taimeralm

Europa's belangrijkste oliepijpleiding gebruikt een energieterugwininstallatie die ongeveer 12% van het energieverbruik van de Oostenrijkse TAL-pompstations produceert.

De industriële installatie is uiterst kwetsbaar voor blikseminslagen vanwege de ligging in de bergen, waar de grond stenig is en daardoor de bodemweerstand slecht. Daarom werd een holistische kijk op de bliksembeveiliging en de bescherming van de gevoelige eindapparatuur genomen.

Het bliksembeveiligingsconcept omvat geïsoleerde externe bliksembeveiliging met behulp van HVI-technologie, een gesloten netwerk met aarding, netwerk-potentiaalvereffening en overspanningsbeveiliging voor de voeding, meet-, regel- en regeltechnologie (MSR) en het telecontrolesysteem.

Opslagfaciliteiten voor ruwe olieproducten

De CLH Group is een toonaangevend bedrijf op de Spaanse markt voor het transport en de opslag van ruwe olieproducten met een pijpleiding netwerk van meer dan 4.000 kilometer en 38 opslagfaciliteiten. CLH houdt zich voornamelijk bezig met de ontvangst van ruwe olieproducten in de faciliteiten van het bedrijf, hun transport en opslag, en de levering aan eindklanten via tankwagens.

Permanente beschikbaarheid van de voorzieningen is van het grootste belang om een ​​betrouwbare brandstofvoorziening voor benzinestations te garanderen. Vanwege de blootgestelde locatie van deze voorzieningen is het van vitaal belang om overspanningsbeveiligingen te installeren.

bayernets GmbH

bayernets GmbH in München transporteert aardgas via een 1.412 km lang hogedrukpijpleidingnetwerk in Beieren. Met een netwerkoppervlakte van 32.000 km2 is het bedrijf een van de grootste netwerkexploitanten in Duitsland. Als onderdeel van het ontwikkelingsplan van het gasnetwerk zal de aardgaspijpleiding van MONACO de voorzieningszekerheid in het zuiden van Duitsland en Oostenrijk vergroten en tegelijkertijd de stabiliteit en flexibiliteit van het netwerk verbeteren. De ondergrondse pijpleiding met een totale lengte van ongeveer 87 km loopt van de Duits-Oostenrijkse grens in Burghausen naar Finsing bij München. Daar wordt het aardgas uit het hogedruknetwerk bij het "Finsing 2" -overdrachtstation gehaald en onder verlaagde druk in het stroomafwaartse voedingsnetwerk gevoerd.

BAYERNOIL

De BAYERNOIL Raffineriegesellschaft mbH met vestigingen in Neustadt en Vohburg is de grootste raffinaderij in Zuid-Duitsland.

BAYERNOIL vertrouwt op intelligente overspanningsbeveiliging met ruimtebesparende op DIN-rail gemonteerde apparaten van DEHN. 600 BLITZDUCTOR XT-afleiders zijn hier geïnstalleerd.

Het conditiebewakingssysteem controleert continu de status van afleiders om dreigende overbelasting zo vroeg mogelijk te detecteren. De nodige servicemaatregelen worden tijdig genomen, in overeenstemming met de hoge eisen die BAYERNOIL stelt aan arbeids-, proces- en fabrieksveiligheid. 70 DRC MCM conditiebewakingssystemen zijn hier in gebruik.

Open Grid Europe - Planning

Open Grid Europe GmbH (OGE) is de toonaangevende aardgastransmitter van Duitsland met een gaspijpleidingnetwerk van ongeveer 12.000 km. Een van de belangrijkste hubs in het aardgasnet is het OGE-compressiestation in Werne: hier komen 13 pijpleidingen uit verschillende richtingen samen.

Open Grid Europe vertrouwt op DEHN's 3D-planningsservice om het concept voor bliksembeveiliging te integreren in de complexe architectuur van de site (incl. Ex-gebieden!). Dit garandeert een efficiënte configuratie van luchtafsluiters die rekening houden met alle delen van de faciliteit.

Open Grid Europe - Realisatie

Ongeveer een kwart van het aardgasverbruik van Duitsland stroomt door het Werne-compressiestation. De uitbreiding van de locatie als centraal punt in het gastoevoernet maakt ook deel uit van het netontwikkelingsplan.

Het bliksembeveiligingsconcept met een zeer efficiënte configuratie van de luchtafsluiters en geleiders werd met succes geïmplementeerd.

Gascade - North Stream pijpleiding

Als operator is GASCADE Gastransport GmbH verantwoordelijk voor de veilige en betrouwbare werking van het aardgasontvangststation in Lubmin bij Greifswald.
 

Alle mogelijke risico's werden beoordeeld en economisch haalbare maatregelen voor bliksem- en overspanningsbeveiliging werden vastgesteld als onderdeel van een risicoanalyse in overeenstemming met IEC 62305-2. Geleide interferentie-impulsen kunnen via de vele interfaces van buitenaf worden binnengeleid en het PCS aanzienlijk beschadigen.

 

Partner to the oil and gas industry for more than 40 years.

 • DEHN protects BAYERNOIL
  BAYERNOIL Raffineriegesellschaft mbH
 • TAL - Transalpine Pipelines
  TAL - Transalpine Ölleitung GmbH
 • Reference GASCADE
  GASCADE Gastransport GmbH
 • Reference GCP
  German Cathodic Protection GmbH
 • Linde
  Linde AG Engineering Devision
 • Reference Mero
  MERO Germany AG
 • Open Grid
  Open Grid Europe GmbH
 • Steffel
  Steffel KKS GmbH
 • TAL - Transalpine Pipelines
  TAL - Transalpine Ölleitung in Österreich Ges.m.b.H.
 • bayernetz
  bayernetz
 • RMR
  RMR
 • ENSO NETZ GmbH
  ENSO NETZ GmbH

These companies already trust in DEHN technology to make their plants and systems safer and more efficient.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

DEHN Nederland B.V.

T. 085-07 10 280

back to top