DEHNshield® ZP beschermt energiemeters en elektrische installaties

DEHNshield ZP

Moderne gebouwen bevatten een breed pallet aan gevoelige eletronische apparaten en systemen, bijvoorbeeld een modern entertainment systeem, photovoltaische systemen, warmte pompen of beveiligingssystemen. Maximale overspanningsbeveiliging voor de energiemeter en de gehele elektrische installatie wordt bereikt door het installeren van een overspanningsbeveiliging zo dicht mogelijk bij binnenkomst van de energiekabel in een gebouw.

Ondanks dat een defecte energiemeter veelal door de energieleverancier wordt gerepareerd, vormt het een groot ongemak voor alle betrokkenen. Alleen al het regelen van een datum en tijdstip is veelal als gecompliceerd genoeg, maar de defecte meter kan er ook voor zorgen dat de gehele netvoeding faalt. In het meest ongunstige geval veroorzaakt dit:

  • Geen toegang tot de bediening van bussystemen (rolluiken, garagedeuren, toegang,….)
  • Uitval van het centrale verwarmingssysteem
  • Het ontdooien van de vriezer
  • Geen internetverbinding

 

Bescherm energiemeters en apparaten met DEHNshield ZP

De onderhoudsvrije gecombineerde beveiliging wordt geinstalleerd na de energiemeter. Deze is ontworpen voor 40 mm busbar systemen waar deze zonder gereedschap kan worden ingeklikt. De spark gap technologie zonder lekstroom beschermt uw meter en randapparatuur.

 

Informatie voor de installateur

DEHNshield ZP is beschikbaar in twee varianten voor alle gangbare systeem configuraties:

  • DEHNshield ZP Basic voor gebouwen ZONDER extern bliksembeveiligingssysteem:
    De beveiliging voldoet aan de minimale eisen volgens IEC 60364-5-53. Het heeft een ontladingscapaciteit tot en met 30 Ka (10/350 µs) en een hoge nastroom-blus-capaciteit (Ifi = 25 kArms)
  • DEHNshield ZP voor gebouwen MET extern bliksembeveiligingssysteem:
    De beveiliging voldoet aan de eisen betreffende de bliksemstroomafleiding capaciteit zoals gespecificeerd in IEC 62305-3 volgens klasse LPS III/IV. Het heft een ontladingscapaciteit tot en met 50 kA (10/350 µs) en een hoge nastroom-blus-capaciteit (Ifi = 25 kArms). Dit biedt een compacte bliksem potentiaalvereffening.